“Abg Berjuang Demimu Sayang”,Lelaki Kerja Offshore Kecewa Tunang Buat Hal Saat Dia Usaha Bina Kerjaya

Tugas offshore sememangnya menjanjikan pulangan gaji yang lumayan buat mereka yang sanggup harungi 1001 cabaran yang tersedia di lautan. Namun begitu, tak dinafikan antara dugaan terbesar adalah pengorbanan tempoh berpisah lama dengan ahli keluarga serta insan tersayang. Paling dirisaukan, waktu ‘merantau’ tiba-tiba dapat berita yang tidak menggembirakan.

Member seolah-olah murung…dapat tahu tunang bakal nikah dengan orang lain

Itulah situasi yang dialami oleh seorang pemuda yang tular di aplikasi TikT0k baru-baru ini. Ketika orang lain sibuk bekerja, dia dilihat seolah-olah melayan perasaan sambil meneliti telefon bimbit bersendirian. Rupa-rupanya, perakam dedahkan bahawa lelaki tersebut baru sahaja dapat tahu tunangnya kini bakal berkahwin dengan orang lain.

Bagi kata-kata semangat…member senyum saja

Susulan itu, dia ditenteramkan oleh rakan sekerja yang sudi memberi kata-kata semangat. Apa yang menariknya, pemuda tersebut tak pernah lekang daripada senyuman setiap kali member perasan gelagatnya tersebut. Namun apa yang dilihat di luar belum tentu mencerminkan apa perasaan sebenar yang terbuku di dalam hati.

Sungguh perit, dah tunang tinggal selangkah je lagi…semoga tabah, fikir kerja je dulu ok

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji ketabahan pemuda tersebut yang mampu tersenyum di sebalik dugaan menimpanya. Dalam pada itu, mereka turut terkilan dengan tindakan bekas tunangnya di saat lelaki berkenaan berjuang ‘menghalalkannya’. Secara keseluruhan, video tersebut telah meraih lebih 200 ribu views setakat ini.

Baca lagi

Leave a Reply