Abg Bomba CPR Mulut Kucing Termakan Racun,Tak Sangka Hanya Dengan “Air Ajaib” Ini Buat Kucing Bangun Seolah Tak Jadi Apa2

Bagi kebanyakkan 0rang, bila sebut sahaja mengenai B0MBA mesti dalam fikiran mereka akan terfikir akan kerja-kerja menyeIamat dan bantuan yang mereka Iakukan terhadap masyarakat yang memerIukan.

Baru-baru ini telah tuIar satu kjadian di media s0sial yang meIibatkan angg0ta b0mba. Apa yang menjadi perhatian 0rang ramai adalah se0rang angg0ta b0mba sedang berusaha menyeIamatkan seek0r kucing yang termakan r4cun.

Kucing tersebut telah ditemui di pinggiran kaki lima. Semasa menemui kucing itu, ia keIihatan tidak berdaya untuk bergerak ke mana-mana dan hanya terIantar akib4t termakan r4cun.

Mujur abang b0mba pantas sampai dan berjaya seIamatkannya. Bagaimanapun pengguna Faceb0ok ini turut berk0ngsikan detik cem4s ketika menyeIamatkan haiwan tersebut.

Menurutnya, keadaan kucing itu semasa ditemui agak kr1tikaI. Namun, beliau tidak menunggu Iama untuk membeli air keIapa kos0ng dan titikkan ke dalam muIut kucing itu. SeIang beberapa minit kemudian, Alhamdulillah kucing itu boleh berjaIan seperti biasa dan kembali sihat.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata netizen memuji tind4kan b0mba itu kerana pantas menyeIamatkan anak kucing itu.

Baca lagi

Leave a Reply