Dek kerana takut duit tak cukup hendak bersalin, wanita ini ambil langkah drastik hingga sanggup.

Demi anak-anak, pastinya setiap ibu ayah sanggup melakukan peng0rbanan demi memastikan keluarga dalama h1dup selesa.

Bahkan ada yang sanggup melakukan apa jua pekerjaaan untuk memastikan anak-anak tidak kelaparan.

Nyata coretan yang dipaparkan oleh Pendakwah terkenal Ebit Lew begitu meruntun jiwa. Menerusi video yang dikongsi menerusi Inst4gramnya,

Memaparkan seorang wanita ham1l berdiri dengan mengecat dirinya dengan warna silver demi menyara hidup buat keluarganya.

Tanpa hirau panas terik wanita ini tetap berdiri. Sebak melihat, Pendakwah terkenal Ebit Lew memb4ntu wanita itu dengan membeli barang keperluan buat keluarga.

Menangis melihat kebaikkan yang dihulur buat dirinya hingga men1tiskan air mati. Biarpun ‘non muslim’ Ebit Lew tetap menghulurkan bantuan tanpa mengira agama.

Apa yang pasti kita perlu berbuat baik tanpa mengira bangsa dan agama. Moga kisah ini menjadi teladan buat kita semua.

Semalam masa keluar mall dekat Jakarta ternampak kakak silver ni yang sedang meng4ndung berdiri sahaja di tepi jalan. Pernah ternampak kisah kakak ini.

Semenjak kovid kehilangan kerja. Mula letak cat minyak di badannya dan berdiri tegak tepi jalan mencari rezeki. Beliau non muslim.

Menangis demi menyara hidup, beli makanan, susu dan pampers anaknya. Ibunya ini sedang meng4ndung . Saya terus berhentikan kereta.

Tanya khabarnya. Sedih melihat keadaannya. Tak terfikir kuatnya seorang ibu demi anak sanggup berdiri begini sepanjang hari.

Beri sedikit hadiah. Berulang kaki kakak ini tanya. Ini benar pak. Ini benar pak? Sampai kakak ini menangis. Tak dapat tahan rasa sedih. Saya tanya apa lagi saya boleh bantu.

Katanya ini pun sudah banyak pak. Kenapa bapak baik membantu saya. Saya bawa beli barang dapur dan susu anak-anak. Semoga Allah bantu dan mudahkan buat kakak ini.

Komen net1zen:

Baca lagi

Leave a Reply