“Dia Ibarat Satu Dalam Sejuta” – Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Foodpanda Selamatkan Kucing Di Jalan Ses4k Terima Pujian Ramai

Sifat sayangkan haiwan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhluk yang bernyawa yang mempunyai peluang untuk hidup di bumi yang terbentang luas ini.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiwan pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyawa haiwan tersebut.

Terkini, sebuah video telah diupload di aplikasi Tik Tok oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah syarikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang baik hati menolong seekor kucing yang telah berada di tengah kesesakan jalan raya.

Apabila melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bahaya di tengah jalan raya yang sibuk itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kucing yang malang itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. Sungguh baik hati abang rider tu.

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bahaya untuk selamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Baca lagi

Leave a Reply