“Dia Pasrah Je, Tak Marah Pon…” Gelagat Abang Panda Redah Hujan Undang Simpati Netizen.

Tugas penghantar makanan mungkin kelihatan mudah kerana kita sendiri tidak merasai cabaran sebenarnya terutama apabila terpaksa bekerja ketika hujan lebat.

Tanpa penghantar makanan, keinginan untuk makan sesuatu secara tiba-tiba sukar dipenuhi, begitu juga jika tiada ‘mood’ atau masa untuk memasak pada hari-hari tertentu.

Keadaan cuaca kini yang sering hujan tidak menentu sehingga menenggelamkan beberapa kawasan akibat banjir sudah tentu menyukarkan tugas menghantar makanan.

Telah tular sebuah video di aplikasi TikTok yang menunjukkan seorang ‘rider’ dari syarikat penghantar makanan Food Panda berada di sebuah lampu isyarat dengan keadaan cuaca yang hujan lebat.

Seorang pemandu telah merakamkan sebuah detik dimana rider tersebut sedang menadan badannya dan rela badannya terkena percikkan air lopak hujan.

Video :

@malaysianupdatenewsComel pulak dia tadah badan?Semoga dipermudahkan segala urusan & dimurahkan rezeki ? ?Korang peniaga kecil-kecilan yang berniaga secara online, tiktok shop, gerai ditepi jalan, kedai makan dan lain2 ? Nak kami bantu promosi bisnes korang? Dengan hanya RM15, kami akan bantu korang untuk iklankan bisnes di laman TikTok kami yang kini mencecah 1 juta followers. Terhad untuk peniaga kecil & sederhana sahaja ya. Kepada korang yang ingin kami bantu boleh klik link di profile dan terus hubungi admin untuk booking slot iklan korang.♬ bunyi asal – Nyap tahuk

Lebih mencuit hati, rider tersebut sempat menari di atas motor yang dinaikinya semasa terkena percikkan air. Dia kelihatan seperti sudah biasa dan tidak kisah walaupun terkena percikkan air hujan pada badan.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen geli hati melihat reaksi rider tersebut dan mendoakan perjalannya selamat pulang dan balik.

 

Baca lagi

Leave a Reply