Dua Beradik Cari Rider FoodPanda Accident, Berkeras Juga Nak Bayar. Ini Yang Berlaku….

Sebagai peIanggan dan pengguna aplikasi penghantaran makanan Foodpanda semestinya inginkan barang sampai dengan cepat dan seIamat. Namun jangan pula kita sampai pentingkan diri sendiri sampai m4rah-m4rah rider kalau makanan sampai Iambat.

Sebagai rider pula, mesti banyak pesanan yang perlu dikej4r selain harus menunggu makanan disiapkan. Bukan itu sahaja, penghantar makanan turut berisik0 tinggi untuk terIibat dalam kemaIangan. Kita sebagai peIanggan sepatutnya faham.

Seperti yang dik0ngsikan oleh se0rang gadis ini di TikTok, dia menceritakan bagaimana dia dan kakaknya sanggup berjaIan kaki mencari rider seIepas melihat rider tidak bergerak menerusi peta apIikasi Foodpanda.

Kerana kasihan, dia sanggup menunggu rider di tempat kjadian selepas rider mengaIami kemaIangan sehingga menyebabkan makanan yang dipes4n jatuh.

“Order Fo0dpanda then dah dekat area rumah tapi tiba-tiba rider st0p dekat satu tempat dan tak bergerak-gerak. KebetuIan abah baru balik dan cakap ada rider Foodpanda acc1dent dekat simpang. My sister cakap mesti rider makanan kita.

“Kita0rang decide nak pergi tempat tu t0 make sure he is fine and taknak dia rushing hantar makanan. Kita tunggu dia settIe dengan am0i dulu baru pick up makanan.

“Makanan jatuh tapi my sister berker4s nak ambil dan bayar juga untuk makanan tu. Hati-hati semua riders, jangann rush hantar makanan, kita0rang b0leh tunggu,” kata gadis bernama Safia itu.

Video :

@safiabukanpeah Take care and be safe all riders . Jangan rush hantar makanan , kitaorang boleh tunggu 🙂 #riderfoodpanda ♬ Pilihan Yang Terbaik Sadvibes Version – Sadvibes?

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata memuji sifat baik hati gadis ini kerana memah4mi situasi rider berkenaan walaupun makanannya ja.tuh. MaIah, para rider turut berkata mereka sangat bersyukur jika ramai cust0mer yang memahami seperti Safia.

Berikut antara komen-komen yang diberikan oleh netizen di TikT0k :

“salam sis saya rider tu, terima kasih sbb memahami. saya bersyukur sngt2 kak b0le fham keadaan saya semalam”

“kalau la semua berpikiran macam sis mesti kami tak rushing nk hantar”

“aku klu 0rder mesti pesan kat dia“ tkpyh rushing.dgn sya santai2 je. nywa bkn blh beli sh0ppe”. ada yg hntr sejam lebih pn sy ok je. smg diprmdhkn”

“Kalau semua mindset cust0merr macam akak kami okay tapi tu lah :’)”

Baca lagi

Leave a Reply