Fuhhh Berderau Semua Bulu!!! Misteri Lori Askar Jepun Tanpa Pemandu

Bila sebut mengenai perkara ghaib yang berkaitan hantu, siapa sahaja tak meremang. Sudah menjadi tradisi sewaktu kita kecil kita sering dimomokkan dengan perkataan ‘hantu’ sehingga dibawa ke dewasa.

Telah tular sebuah video dimana sebuah lori dirakamkan bergerak tanpa kehadiran pemandu. Ini bermakna ia telah dipandu oleh ‘sesuatu’ yang tak dilihat oleh mata kasar.

Kejadian dilihat berlaku pada siang hari yang mana lori tersebut bergerak lebih kurang 20 meter tanpa kewujudan pemandu di dalamnya.

Namun kesahihannya masih lagi menjadi tanda tanya dan mengundang pelbagai andaian terutama sekali daripada pengguna media sosial.

Nak kata kena tarik, tak nampak pulak talinya gais, tapi kalau rakam lama sikit sampai hujung pun syok juga boleh juga tahu mana lori tu nak pergi, kan? Mana lah tahu kut nak balik ke Jepun? (Bergurau)

Video :

Saya tengok pun seriau, meremang. Andai kata bertembung di malam hari. Keadaan lori tu cukup seram, tengok pula tak ada pemandu, siap bergerak pulak tu, jadi siapa yang gerakkan?

Itulah yang menjadi persoalannya. Mujur ia berlaku di dalam hutan. Kalau berlaku di tengah-tengah bandar, memang makin gemparlah seluruh Malaysia. Cuma itulah, ia kalau nak tunjukkan diri, jarang sangat nak tunjuk dalam orang tengah sesak.

Bila bersendirian, atau seorang dua begitu, mesti ia mula nak menonjolkan dirinya. Mula nak mengatakan ia ada. Sebab kadang-kadang ada sahaja yang tak percaya dan menafikan akan benda-benda begini. Ia terpulang. Namun bagi yang merasai sendiri, maka akan tahu bagaimana rasanya.

Meninjau di ruangan komen, pelbagai reaksi netizen terhadap video tersebut.

 

Baca lagi

Leave a Reply