Gelagat Monyet Selamba Rembat Air Atas Motor, “Kesian Abang Tu Redha Je…”

Seorang lelaki berputih mata apabila air minuman yang dibelinya kena diambil oleh monyet. Air minuman bungkus itu diletakkan diatas raga motosikal dan tiba-tiba sahaja monyet datang dan mengambil serta meminum air tersebut.

Video kejadian itu menjadi tular dengan pantas dan rata-rata netizen tergelak dan terhibur dengan gelagat monyet berkenaan. Lelaki itu juga hanya pasrah sahaja melihat air minumannya diminum oleh monyet dan rakan-rakannya.

“KISAH SEDIH PAGI INI,,member kena buli dengan monyet“– status perkongsian di akaun helmi_afdal

Dalam kejadian tersebut, lelaki yang bekerja sebagai penghantar makanan baru sahaja menghantar pesanan pelanggan sebelum tiba-tiba sahaja seekor monyet muncul entah dari mana dan duduk motosikalnya.

Monyet itu kemudian mengambil air minuman bungkus yang diletakkan disitu dan meminumnya. Lelaki itu kemudian berseloroh berharap agar monyet itu tidak akan menumpahkan minuman itu diatas tempat duduk motosikalnya.

Namun ianya tinggal harapan apabila monyet itu kemudian minum dan meletakkan air bungkus itu atas kerusi motosikal dan sebahagian air itu tertumpah.

Selepas itu monyet itu beredar apabila lelaki ini segera datang kearah motosikalnya.

@helmi_afdal KISAH SEDIH PAGI INI,,member kena buli dengan monyet??#malaysia #melayu #indonesia #minang ♬ I’m Addicted To – SUBAG GOO

Dalam video kedua yang dikongsikan, rupanya monyet itu dilihat berkongsikan air minuman bungkus itu dengan rakan-rakannya di tempat yang berdekatan.

Antara komen-komen netizen : 

“Kalau monyet tu start motor tu ghisau.”

“Nasib baik dia tak curi motor tu haaaa nasib dia rembat air je…”

“Air tu boleh beli bang, jangan dia ambik kunci je. Mau tak balik abang.”

Baca lagi

Leave a Reply