Menangis Seakan Tangisan Bayi Di Hutan ,Lelaki Dedah Dari Mana Datang Bunyi.Meremang Bulu Roma Beb

Setiap hidupan yang ada di dunia ini memiliki sifat dan keistimewaannya yang tersendiri. Ada yang sememangnya jinak dan boleh dipelihara, malah tak kurang juga yang memang bersifat liar dan pemburu.

Jika berpeluang masuk ke hutan, lebih banyak hidupan yang boleh dijumpai dengan kepelbagaian spesis burung, serangga dan sebagainya. Bagaimanapun, satu spesis katak ini jika didengarkan bunyi yang dikeluarkan memang agak luar biasa sekali.

Kadangkala boleh buat rasa seram pula! Manakan tidak, burung ini boleh menghasilkan bunyi bayi menangis. Korang saksikan sendiri burung hasilkan bunyi bayi menangis ini dalam satu rakaman yang dikongsikan di Fesbuk baru-baru ini :

Perkongsian katak hasilkan bunyi bayi menangis ini telah dimuat naik oleh seorang pengguna dengan nama akaun Mckk Allineva. Ia turut meraih lebih 200 ribu tontonan dan 10 ribu likes.

Video :

Difahamkan spesis katak ini mampu meniru bunyi yang ada di sekelilingnya. Berikut antara reaksi warganet yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian video tersebut :

Baca lagi

Leave a Reply