“Nak cikgu beli?”–Pelik Pelajar Sering Tak Pakai Baju PJ, Bila Tanya,Sebabnya Buat Ramai Tersentuh

Tolong menolong merupakan amalan mulia yang patut ada pada semua insan. Semua orang tidak dilahirkan dengan kekayaan dan kemewahan depan mata tetapi ramai yang dilahirkan dalam keluarga yang serba kekurangan.

Sejak viral oleh beberapa video yang lepas, Kini Cik Puan Gojes sekali lagi memuatnaik video murid sekolahnya yang tidak berkemampuan untuk membeli baju Pendidikan Jasmani (PJ). Murid tersebut bernama Putra.

Bersimpati dengan keadaan adik putra itu, Cik Puan Gojes membelikan baju PJ itu kepada putra sebanyak 2 helai untuk kegunaan putra. Lepas ini, putra boleh pakai baju pj itu semasa kelas pendidikan Jasmani.

Menurut apa yang diberitahu oleh adik putra, ibu bapanya bekerja di kedai runcit 1 malaysia dan dia mempunyai 4 orang adik beradik yang masing2 masih bersekolah. Mungkin masing2 masih bersekolah menyebabkan banyak keperluan lain harus diutamakan.

VIDEO :

Menjengah ke ruangan komen, banyak netizen yang mengucapkan tahniah dan terima kasih atas keprihatinan Cik Puan Gojes atas bantuan yang diberikan dan ramai juga yang ingin memberi bantuan kepada murid2 yang tidak berkemampuan untuk meringankan beban ibu bapa.

Komen Netizen:

Baca lagi

Leave a Reply