Pakcik Cina sanggup Harungi Bahaya,.. Dengar Suara, Cari punya cari Rupanya Dekat celah tu,… Nampak Tak nampak je,…Nasib kau tak lemas!

Bagi setiap pemilik kucing, sudah pasti kita mahu si gebu comel sentiasa berasa bahagia dan gembira selain menjaganya dengan penuh kasih sayang.Bagaimanapun adakah anda rasa kucing berasa bahagia bersama kita? Apakah antara petunjuk yang membuktikan si bulus berasa gembira bersama tuannya? Meskipun kucing tidak dapat berkata-kata untuk menzahirkan rasa terima kasih, tetapi ia sering menunjukkan rasa kasih sayang terhadap tuannya menerusi beberapa cara.

Satu perkongsian video oleh seorang pengguna fesbuk ini tenyata membuatkan orang ramai berasa terharu. Seorang Pakcik yang berbangsa cina telah nekad untuk turun ke permukaan parit yang licin dan mungkin agak bahaya untuk menyelamatkan anak kucing yang hampir lemas. Kejadian berlaku di Lorong Lanang 1, Sibu. Tabik tertinggi untuk pakcik cina ini kerana kesanggupan dan keberaniannya turun kebawah parit jambatan untuk menyelamatkan kucing yang tidak berdaya itu.

Mungkin terdengar sayup-sayup suara kucing mengiau meminta tolong, pakcik ini tercari-cari. Tiba-tiba dia mungkin juga tidak sangka yang kucing itu berada di tepi parit yang licin. tempat kucing itu berada pula seakan tersembunyi dan kucing itu sepeti tidak nampak. nasib kucing itu baik kerana pakcik tersebut sedar akan kehadirannya di dalam parit itu yang meminta tolong.

Semoga tuhan sahaja yang membalas budi baik pakcik ini menyelamatkan kucing yang tidak berdaya ini.

Baca lagi

Leave a Reply