Pelik bila Beri Makan Tak nak Makan,.. Demand nak Makan Berbungkus je,.. Memang Pemilih betul Laa Ko ni OYEN! Kemana ko nak bawa makanan tu!!

Pecaya tak kaal min kata kadang-kadang haiwan itu lebih bersifat kasih sayang berbanding manusia. Kucing merupakan satu di antara hewan peliharaan yang disayangi oleh banyak kalangan. Tingkah lucunya membuat orang merasa gemas kepada mereka. Hewan ini setia dengan pemiliknya, terlebih lagi jika sang pemilik menunjukkan kasih sayangnya dengan mengajaknya bermain setiap waktu.

Dengan berbagai tingkahnya yang bisa menghilangkan stres serta kesedihan, tak heran banyak orang yang menjadikan kucing sebagai hewan peliharaan.

Satu video menarik perkongsianseorang pengguna fesbuk ini amat menyentuh hati sesiapa sahaja yang menonton. Sedangkan haiwan lagi memberikan sepenuh kasih sayangnya kepada anak-anaknya.. apatah lagi manusia.

Video menunjukkan seeokor ibu kucing yang berjuang mencari rezeki demi anak-anaknya yang masih kecil. Yang peliknya,… ibu kucing ini tidak makan, tetapi mengambil makanan yang dibungkus sahaja. jika dilihat didalam video, ibu kucing tidak makan sekiranya diberikan makanan didalam mangkuk, tetapi jika makanan itu dibungkus, ia akan terus mengmabilnya.

Ko ni memang demand kan Oyen…. nak makanan yang dibungkus je… kemana ko nak bawa makanan tu.

Pemilik video mungkin berasa hairan jadi dia telah mengekori ibu kucing tu kerana hendak tahu dimana agaknya ia membawa makanan berbungkus tersebut. Setelah dilihat dan diekori, rupa-rupanya ibu kucing itu telah memebrikan makanan berbungkus itu untuk anak-anaknya… Sedih & sayu melihat perjuangan si ibu mencari makanan demi anak-anaknya yang masih kecil. Alahai la Oyen… rupanya dia bungkus untuk si Oyen kecil….

Orang ramai terkesan dan berasa sedih melihat kecekalan ibu kucing. Di bawah adalah antara komen-komen yang ditinggalkan oleh para netizen.

Baca lagi

Leave a Reply