“Sampai Mama Pengsan Dibuatnya…” Keseronokan Bertukar Tragedi Misteri Apabila Anak Terlalu Fikir Berseronok.

Baru-baru ini telah tular rakaman oleh seorang wanita ketika berada di kawasan air terjun kecoh diperkatakan di laman sosial. Kejadian aneh itu dipercayai berlaku sekitar 4 petang.

Menerusi video yang dirakamkan, wanita tersebut dilihat melaungkan nama dan memanggil anak-anaknya supaya pulang ketika mereka dilihat bermandi manda di kawasan sungai.

Wanita itu kemudiannya mengalihkan sudut rakaman video ke arah batu sekitar kawasan tebing sungai, rakaman itu menunjukkan kelibat penampakan nenek tua bongkok seakan nenek kebayan dengan tongkat dan pakaian yang lusuh dari jarak jauh.

Kanak-kanak terbabit yang tidak menyedari kewujudan “nenek kebayan” di kawasan sekitar mereka dilihat leka bermandi manda di sungai.

Wanita yang dipercayai ibu kepada kanak-kanak sempat merakam kelajuan nenek kebayan yang kemudiannya dilihat bergerak pantas ke arah suatu sudut lain.

Sejurus selepas rakaman dilakukan, wanita itu kemudiannya pengsan dan terdengar anak- anaknya mencari bapanya untuk memaklumkan keadaan ibunya.

Video :

Pelbagai sumber timbul selepas penularan video tersebut, sesetengah pihak mendakwa ianya palsu manakala ada juga pihak yang mendakwa kejadian tersebut benar-benar berlaku berikutan lokasi air terjun itu yang didakwa “keras”.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan pendapat masing-masing dan ada juga ada yang berkongsikan pengalaman mereka.

Baca lagi

Leave a Reply