“Sejuta dalam satu dapat bibik macam ni..dia dah anggap majikan macam family sendiri”

Baru-baru ini tular di media sosial satu video yang mana memperlihatkan seorang bibik mendukung seorang kanak-kanak disebabkan satu kejadian bahaya membuatkan bibik tersebut berasa dalam ketakutan.

Namun apa yang membuatkan netizen respect adalah walaupun dalam keadaan bahaya sekalipun bibik tersebut tidak pernah melepaskan tanggungjawab beliau tersebut.

Ramai juga netizen yang sebak disebabkan ada kemungkinan bibik tersebut boleh trauma ataupun sentiasa rasa dalam ketakutan dengan apa yang telah terjadi.

Antara komen dari netizen :

“aku respect bibik yg MCM ni..dlm keadaan MCM ni dye masih jaga keselamatan ank majikan..tanggungjwabnya..keselamatan ank majikan no 1.”

“Bagus bibik akk, dia ada tanggungjawab smpai fikirkan kselamatan ank akk dlm situasi bahaya, sila naik kan gaji dia kak”

 

“sebak tgok bibik yg sungguh2 nak lindung anak majikan(sedih) walaupun dia takut. dia tak tinggal anak majikan sendirian. Allahuakbar.”

“Trauma mcm ni memang susah hilang bila nk pejam mata rasa terbayang ada org masok bilik. Kalau ada bilik kosong yg lain ubah bilik sementara”

“Saya sedih tgk bibik tu. Mana nak cari bibik yg baik mcm ni. Dia bawak amanah dia sekali walau takut.”

“ya allah kesiannyaa. mesti dia tido pon sat2 terjagakan. semoga dipermudahkan urusan semuanya.”

Baca lagi

Leave a Reply