Tadi sebelum naik kereta tak nak mintak, ni dah jalan kucing mintak nak air. 10 x ulang tengok, sebijik dia cakap.

Haiwan bernama Kucing merupakan seekor binatang yang sangat comel, gebu dan manja serta amat disukai oleh ramai orang. Ia juga haiwan yang menjadi kesayangan Nabi SAW. Gelagatnya pasti akan mencuit hati si pemiliknya malahan ia dikatakan mampu hilangkan stress dan tension sesiapa saja yang membelanya.

Anda mungkin tidak akan percaya apabila ada yang mengatakan bahawa ada seekor kucing bercakap yang bertutur beberapa perkataan sama ada secara kebetulan atau sebaliknya. Memang agak sukar untuk dipercayai tapi rakaman video yang kini viral di laman sosial telah membuktikan segalanya.

“Nak airr nakk airr nak airr, kalau dia minta MCD pitam aku.”

Itu adalah antara kapsyen yang ditulis oleh pemilik kucing yang memuat naikkan videonya di laman sosial Facebook. Lelaki yang dikenali sebagai Muhammad Ridzwan ini telah mengejutkan ramai netizen apabila mendedahkan kebolehan kucing miliknya bercakap.

Anda pasti akan mendengar dan menonton video ini berulang kali kerana sukar percaya apabila melihat si comel kucing ini mampu bercakap dan meminta air dari tuannya. Walau bagaimanapun, bunyi dari mulutnya seolah inginkan air atau pun secara kebetulan. Cara bunyi dia mengiau memang seakan betul-betul bercakap membuatkan orang ramai akan menonton video ini berulang-ulang kali. 

Bagaikan faham dengan permintaan kucing tersebut, lelaki berkenaan terus bercakap dengannya dan berulang kali ia menyebut perkataan yang sama iaitu seperti ‘nak air’.

Rata-rata netizen amat menyukai dengan gelagat kucing tersebut dan ada yang mengatakan sebutannya adalah seperti mengiau dan bunyi perkataan ‘nak air’ itu adalah kebetulan saja. Ada juga yang berkata sebutan itu disebut berulang-ulang dan bermakna meow yang disebut tetapi bunyinya sepert nak air.

Apa sekalipun sama ada kebetulan atau memang haiwan itu menyebut atau meminta air, sekurang-kurangnya kucing bercakap itu mampu menggembirakan hati sesiapa yang mendekatinya malahan anda pasti akan ketawa dengan gelagat dan sebutan dari mulutnya itu.

Di bawah adalah antara komen-komen menarik yang ditinggalkan oleh para netizen.

Baca lagi

Leave a Reply